Boekenverkeer

[2021.04.07]
Het nieuwe bibliotheeksysteem is intussen een maand operationeel.
Een van de nieuwigheden is dat je voortaan boeken van onze beide bibliotheken ook mag inleveren in de andere. En dat je kan aanduiden waar je een reservering wil ophalen.
En dat is wel zeer snel opgepikt…

Transport

Hoeveelheid

In de eerste maand van deze nieuwe regeling werden 120 boeken, strips en dvd’s die in de borre waren geleend ingeleverd in Korbeek-Lo. Omgekeerd moesten 124 materialen van Korbeek-Lo vanuit de borre terug naar daar.
Op 1 maand tijd moesten dus bijna 250 materialen tussen beide bibliotheken worden vervoerd. (Daarbij zitten ook de reserveringen van de ene bib naar de andere).

Goed om weten

 • Inleveren via de inleverbox
  Onze inleverboxen aan de borre en bib Korbeek-Lo worden telkens gelicht op openingsdagen, voor de deuren opengaan. In Korbeek-Lo is dat dus (alleen) op woensdag en zaterdag.
  Let op: als een boek op dinsdag in de borre moet worden ingeleverd, volstaat het dus NIET om dat op dinsdag in Korbeek-Lo in de box te gooien. Want allicht wordt het dan pas de dag erna gescand, en is het dus te laat.
  Een boek gaat wel meteen van je pasje af zodra het in een van beide bibliotheken wordt gescand. (In het voorbeeld dus op woensdag, en niet pas als het in de borre aankomt).
   
 • Inleveren tijdens de openingsuren
  • In Korbeek-Lo worden de boeken van de borre niet anders ingescand dan die van daar – ze worden wel apart gehouden om terug naar de borre te worden overgebracht.
  • In de borre zullen boeken van Korbeek-Lo niet ‘pakken’ via de zelfscan. Alles wat je bij de zelfscan niet op het scherm ziet verschijnen, mag je afgeven aan de infobalie: daar scannen we ze zelf in. 
    
 • “Op transport / niet beschikbaar” 
  • In onze catalogus zal je soms zien dat een boek "op transport" is. In dat geval gaat het om een boek van de ene bib dat in de andere is ingeleverd en nog niet in de oospronkelijke is aangekomen. (Zulke titels kunnen toch al worden gereserveerd).
  • ​​​​​​​Heet een boek "niet beschikbaar" dan is het boek in herstelling, of al lang over tijd (dan wordt een voorstel tot vergoeding naar de laatste lener gestuurd) of zit het in een klaspakket dat is voorbehouden voor scholen.