Fundels ​

Ontdek hier Fundels!

Onze digitale prentenboeken voor kinderen met animatiefilmpjes, educatieve spelletjes en oefeningen.

Wat is het?

Ben je op zoek naar een interactieve manier om je kinderen (meer) te laten lezen? Dan is Fundels iets voor jou!

Fundels zijn digitale prentenboeken waarmee kinderen tussen 3 en 7 jaar creatief aan de slag kunnen. Ze kunnen zelf bladeren, en zich laten voorlezen, maar ook naar animatiefilmpjes kijken. En er zijn ook educatieve spelletjes, puzzels en teken- of kleuropdrachtjes.

Dankzij de bibliotheek kan elk lid jaarlijks 7 Fundels gratis lenen. Elke titel kan je 4 weken bijhouden. 
Tijdens schoolvakanties zijn er bovendien steeds extra Fundels te leen, die dus niet 'meetellen' bij de 7 gratis Fundels buiten de vakanties.

In je bib

In de bib vind je op sommige prentenboeken een QR code. Als je die code scant met je smartphone of tablet, kan je het boekje meteen digitaal lenen! (En neen, dat telt niet mee bij de papieren boeken die je leent).

Download de app

De digitale prentenboeken zijn beschikbaar op Apple, Android en PC. Download de gratis app via de App Store of Google Play.

Als bibliotheekgebruiker kan je gratis toegang krijgen tot digitale Fundels. Open het Fundelprogramma, meld je aan met jouw 'Mijn Bibliotheek' profiel en kies het boekje dat je wil lenen. Eenmaal de gewenste fundel is gedownload, kan hij ook offline worden gebruikt.

Probeer het ook eens uit!

Fundels prentenboeken