Een team van voorlopig 3 bibmedewerkers, 1 logistieke hulp en meerdere vrijwilligers staan samen met de bibliothecaris in voor de goede werking van onze beide bibliotheken in de borre en Korbeek-Lo.

De bibmedewerkers zijn Lieve, Annelies & Ann.

Lieve bureau

 

Lieve zorgt sinds augustus 2017 voor de constante workflow in de bib: zij controleert alle leveringen, rubriceert en verwerkt de geleverde boeken, strips en dvd’s, maakt ze klaar voor de bib, en voert ze in de catalogus in.
Lieve kan je tijdens de openingsuren in de borre aantreffen op woensdagnamiddag en vrijdagavond. Haar eigen voorkeur gaat uit naar thrillers en detectives van auteurs als Toni Coppers, Nicci French en tal van Scandinavische auteurs. Ook voor de romans van Hosseini en Marquez heeft ze een zwak.

 Mail lieve.schrevens@deborre.be  of  Telefoon 016/26 97 46

 

 

Annelies bureau

 

Annelies maakt sinds begin 2019 deel uit van het bib-team. Zij houdt zich vooral bezig met de scholenwerking: onder meer een vlot verloop van de klasbezoeken. Ook zorgt zij voor klassikale introducties op maat, het samenstellen van themakoffers op vraag van een leerkracht, en van leeskoffers-op-maat voor het bijzonder onderwijs Ten Desselaer.
Annelies staat tot je dienst in de borre op dinsdagavond, donderdagnamiddag en zaterdagvoormiddag. Zij houdt vooral van thrillers (Mary Higgins Clark, Jeffrey Deaver, Karin Slaughter, Lisa Gardner) en realistische romans. 

Mailannelies.laeremans@deborre.be of  Telefoon 016/26 97 46 

 

Ann bureau

 

 

Ann maakt sinds 8 juni 2021 deel uit van ons team. Zij verwerkt voortaan de aanwinsten van de bib in Korbeek-Lo, waar zij veelal tijdens de openingsuren aanwezig is. Ann helpt je ook verder in de borre op dinsdag- en woensdagnamiddag - maar dus zeker in Korbeek-Lo op woensdagavond en zaterdagvoormiddag. 

 Mailann.schrauwen@deborre.be of  Telefoon 016/26 97 46

 

 

Tot voor kort was ook Lieve nog lid van ons bibteam. 

Lieve E 3.JPG

 

 

 

‘Andere Lieve’ werkte hier tot 13 februari 2021. Zij kreeg de kans om voltijds in de bib van Leuven (haar thuisgemeente) aan de slag te gaan - en kon die kans niet laten liggen. Zowel Lieve, Annelies als Ann nemen een deel van haar werkuren over.
 

 

 

 

Goedele deur

 

 

Belangrijke logistieke hulp vanuit de borre krijgen wij van Goedele. Zij neemt onze dienst ‘Bibliotheek aan huis’ voor haar rekening: ze bezoekt mensen die minder mobiel zijn, zoekt gewenste lectuur voor hen uit, en brengt die boeken, tijdschriften en strips aan huis.

Mail bib@deborre.be of  Telefoon 016/26 97 46

 

 

 

In de hoofdbib worden we verder geholpen door 3 vrijwilligers:

vrijwilligers2.PNG

Sinds 2017 helpt Joris tweewekelijks op dinsdagvoormiddag vooral de vele strips en prentenboeken terugzetten die op zaterdag worden ingeleverd. Ook houdt hij de weetboeken van de jeugd op orde.
Martine is in 2014 ons team nog komen versterken. Ook zij komt op dinsdagvoormiddag helpen alles keurig in de rekken terugzetten. Verder helpt zij met de materiele afvoer van geselecteerde materialen: verwijderen uit de catalogus en afstempelen.
Elias komt wekelijks een tweetal uur onze dvd’s schoonmaken: verwijderen van vingervlekken op de schijfjes – die immers storingen bij het afspelen veroorzaken. Dit secure werkje doet hij sinds mei 2019.

Voorts kunnen we beroep doen op meerdere voorlezersEdith, BrigitteLiebrecht en Martine.

Voorlezen

 

 

 

 

 

 

 

En dan zijn er nog onze mascottes die in de borre de kleutertjes verwelkomen:

mascottes.PNG

Anna, Rikki en Schanulleke,

en de bibliothecaris:

Stephan.png

Stephan is sinds 2005 voltijds bibliothecaris. Hij coördineert dit team van medewerkers en vrijwilligers. Hij moet toezien op de naleving van de regels door onze klanten, en bemiddelt bij betwistingen of klachten. Verder staat hij in voor de communicatie vanuit of met de bib, en voor de interne communicatie tussen bestuur, bibraad en bibteam. Ook is hij uiteindelijk verantwoordelijk voor alles wat de bib aanbiedt (of afvoert) aan boeken, strips, tijdschriften, dvd’s, luisterboeken, vertelplaten e.d., en voor extra activiteiten die worden georganiseerd.

Mailstephan.jonckheere@deborre.be of  Telefoon  016/ 26 97 43